Spring naar inhoud

Wie wij zijn

Karin van Lier is journalist en is als arbeid en organisatiesocioloog nieuwsgierig naar alles wat te maken heeft met werk, organisaties en cultuur. En een combinatie hiervan. Ze interviewt, schrijft journalistieke verhalen en doet eindredactie.  Nieuwsgierig? Kijk op www.karinvanlier.nl.

Maaike Miedema is journalist, onderzoeker en levensgenieter. Op de Lauriergracht 116m komt alles samen. Mooi werk op een mooie locatie. Welke sociaal bewogen auteur zou niet op de gracht willen werken waar Multatuli zijn Max Havelaar situeerde? Journalistiek is anno 2012 volop in beweging. De typemachine voorbij. Post-postmoderne journalisten zijn verbinders,  actieonderzoekers en co-creators, die af en toe ook nog een stukje schrijven of een boek. Aan de slag ben ik voor/samen met: de Anne Frank Stichting, de gemeente Amsterdam-West en The Social Reporters. Eigen producten in cocreatie zijn de Masterclass Professioneel Artikelenschrijven en het DinerPensant. Meer op: www.maaikemiedema.com.

Mieke

Krista Kroon/Kroon Tekst is gespecialiseerd in teksten over de gezondheidszorg. Of het nu gaat om journalistieke artikelen, eindredactie, beleidsadviezen of teksten in opdracht: Krista Kroon combineert kennis van zaken met een vlotte pen. Ze staat voor teksten die helder, inhoudelijk sterk en prettig leesbaar zijn – en als het even kan verrassend. Naast tekstproducties heeft Krista Kroon veel ervaring met  bladcoördinatie en beeldredactie. Als zorgjournalist is ze thuis in beleid, management en uitvoering van de gezondheidszorg. Kijk op www.kroontekst.nl.

Monique

Eline

Marion Fischer/ PAPYR is grafisch ontwerper en fotograaf. Ervaren in het ontwerpen voor gemeentes, bedrijven en organisaties. Ze weet goed iedere identiteit aantrekkelijk in beeld te vatten. Een nieuwe activiteit is het maken van persoonlijke herinneringsboekjes, bijvoorbeeld na het overlijden van ouders. Een huis dat zo vertrouwd is, moet leeg. Met aandacht voor details maakt ze foto’s van het hoekje waar moeder altijd zat, de verzameling van vader of juist ook van de gewone dingen die je zo vertrouwd zijn. En daar maakt zij dan een boek of album van. Zo blijven de herinneringen, terwijl de spullen na het fotograferen hun eigen weg gaan.
Doordat er steeds opdrachten zijn heeft ze geen website… zal het dit jaar ervan komen?

Elsbeth Horneman ontwerper voor print en web, werkt autonoom en in opdracht o.a voor culturele sector en MKB. Betrokkenheid en betekenis zijn in haar werk kernwaarden. Ontving tweemaaal een bekroning voor boekontwerpen.
meer info op : www.elsbethhorneman.nl

Fridy Visser Knof is grafisch ontwerper met een achtergrond in merkontwikkeling. Een paar jaar geleden werd er nog gegniffeld als zij met duurzame papiersoorten aankwam bij een klant. Tegenwoordig is het normaal dat ze samen met die klant bij iedere stap in het ontwerpproces nadenkt over de meest duurzame mogelijkheden. Inhoudelijk duurzame communicatie geeft weer wat een onderneming aan duurzame kernactiviteiten verricht. “Het is oprechte communicatie, die laat zien wat er werkelijk gebeurt.” Opdrachtgevers zijn o.a. Banketbakkerij Lanskroon, The Nuhanovic Foundation, Philips, NPSP Composieten, Böhler advocaten. Meer info op www.fridyvisser.nl

Liedewij Loorbach is journalist, tekstschrijver en lanterfanter. Onder de naam Liedefix Imperium schrijft ze boeken, artikelen (o.a. voor het Parool), maakt ze een tijdschrift voor MC Theater en doet ze klussen voor geld.
No comments yet

Plaats een reactie